15, 16 і 17 грудня 2021 року відбувся онлайн-тренінг «Аналіз ризику небезпечних хвороб тварин», який був проведений в рамках проєкту ЄС «Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні» та за підпримки Держпродспоживслужби України. Були присутні фахівці центрального апарату та територіальних органів Держпродспоживслужби, представники наукових профільних організацій, експерти, у тому числі від СумДу професори Олександра БЕРГІЛЕВИЧ та Вікторія КАСЯНЧУК.
Важливо зазначити, що ризик менеджмент вважається центральним процесом, що лежить в основі будь-якої діяльності з управління.
Мета тренінгу: Сприяння впровадженню в Україні ризик менеджменту безпечності харчових продуктів і здоров’я тварин та для забезпечення дотримання вимог національного законодавства та міжнародних зобов’язань.
Напрями роботи тренінгу:
- Сучасне міжнародне та національне законодавство з оцінки та управління ризиками як основа стійкого розвитку.
- Науково-методичні аспекти аналізу та оцінки ризику небезпечних захворювань для тварин та людини.
- Досвід оцінки ризиків у системі моніторингу небезпечних захворювань для тварин та людей.