27 серпня відбувся майстер-клас Gastro Time: «Чек-лист для пробіотиків: про що необхідно памʼятати лікарю» участь у якому взяла доцент кафедри громадського здоров’я – Тетяна ІВАХНЮК.
У рамках заходу було розглянуто ключові аспекти раціонального підходу до призначення пробіотиків. Учасники опрацювали чек-листи та клінічні алгоритми, що допомагають лікарю приймати обґрунтовані рішення у щоденній практиці. Особливу увагу приділили практичним протоколам застосування пробіотиків при антибіотикоасоційованій діареї, гострих гастроентеритах, харчовій алергії та некротизуючому ентероколіті (NEC). Обговорювались принципи збалансованого вибору пробіотичних засобів — без маркетингових перекручень, виключно на основі доказової медицини. Завдяки клінічним кейсам, учасники мали можливість закріпити отримані знання та обговорити складні ситуації з колегами. Отримані знання будуть активно використовуватись у викладанні профільних дисциплін студентам кафедри.